Jak se porcuje ananas

06.07.2013

Ananas je u nás už běžné ovoce, jedná se o plod ananasovníku. Největší producenti jsou USA a Thajsko.

Jak poznáme, že je ananas kvalitní? Jednak podle zelené čerstvé růžice listů. Tělo ananasu musí být pevné, tvrdé bez jakýchkoliv prosakujících hnědých měkkých skvrn na povrchu.

Ananas by se měl co nejdříve po koupi zkonzumovat. Při pokojové teplotě necháváme jen krátce a neměl by se uchovávat při teplotě pod 5 °C.

Nakrájený ananas skladujeme v krabičce v ledničce. Ale jen krátce, ztrácí tam kvalitu.

Jeden ze způsobů jak nakrájet ananas je rozkrojit na půlku a vydlabat jako loďku. Z lodičky si pak můžeme udělat čerstvou misku pro ovocný salát a rovnou tam třeba dužinu ananasu nakrájet.

Druhým a snadnějším způsobem je rozkrojit na půlku, dál na čtvrtku. Dostaneme tak 4 části. Dřevnaté jádro zlehka odkrojíme. A nakrájíme na plátky, ideálně ke slupce, tu necháme neprořízlou. Nakonec všechny nakrájené plátky podřízneme a můžeme přímo na slupce elegantně podávat.

Související články

Diskuse

Jméno:
Text:
Loňský rok:
Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem