Jak správně zabalit tortilu + video

07.02.2014

Jedno z nejpopulárnějších jídel poslední doby, které miluje snad každý je tortila. Placka z nejrůznějšího těsta, která se naplní tím co máme rádi a zamotá do tzv. wrapu. Náplň může být jakákoliv, od nejrůznějších masových směsí, přes zeleninu, sóju, atd. Pokud se na samotnou placku zvolí vhodná mouka, dovnitř dá netučné maso a hodně zeleniny, dá se dokonce tortila pokládat za dietní jídlo. Většinou se ke směsi přidává nějaký dresing a celá náplň se pak dohromady zamotá. Jak zamotat tortilu se můžete podívat na následujícím videu.

 

Související články

Diskuse

Jméno:
Text:
Loňský rok:
1. Petra 24.07.2014 21:28h
Jej, lákavě vypadá i ten vnitřek tortily, nemáte někde recept? :)
2. Zdenek 16.12.2014 20:07h
Zitra jedu na cesty, tak sem si připravil celkem jednoduché tortily. Jako balení se dá použít "také" způsob : směs si dejte do prostředka a natáhněte ji ke stranám ( nechávejte ve tvaru písmene l " dbejte ale na to, aby na jedné středě byl větší rozdíl směs - kraj tortilly, později tuto širší stranu přetáhněte tak, aby byl bod zlomu u řádku směsy boční strany dejte do kapsy, a začněte srolováním jedné strany, dole se vytvoří něco jako zátka a neproteče vám tam žádná omáčka či dresink. Doporučuji zabalit do alobalu ( jedna vrstva), pak se tam totiž dostáváte půl hodiny a další půlhodinu to po malých kusech odtrháváte :D
Zobrazena strana 1 z 1 celkem